‘t Palet doet je durven!

Vertrouwen is onze basis en vanuit vertrouwen groeien en durven is wat wij jou toe wensen.

Jij mag bij ons ontdekken wie je bent, waar je van houdt, wat je kunt en wat je wilt. Jij krijgt bij ons de speelruimte voor jouw plannen, successen en jouw fouten. Daar leren en groeien  we samen van. Jij bent en blijft aan de beurt en wij durven jou op je eigen benen te laten staan. Wij zijn iedere dag opnieuw weer nieuwsgierig naar jou!

 

Je bent welkom bij ‘t Palet

Al meer dan een eeuw verzorgt ’t Palet onderwijs in Leusden. Wij zijn gestart aan de Ooievaarshorsterweg en in 1967 is ’t Palet verhuisd naar de Willem de Zwijgerlaan in Leusden-Zuid. In maart 2011 zijn we verhuisd naar de Tabaksteeg, waar we onze intrek hebben genomen in het Multi Functionele Centrum 'Antares'.

Als team geven we dagelijks samen vorm aan het onderwijs op school.

In team- en bouwvergaderingen, ontwikkelgroepen en tijdens studiedagen hebben veelvuldig overleg over hoe wij het onderwijs beter en leuker voor de kinderen kunnen maken.

Binnen een duidelijke structuur wordt de school geleid door de directeur. De directeur vormt samen met de bouwcoördinatoren en de Interne Begeleiders het managementteam. De bouwcoördinatoren hebben naast het lesgeven aan de groep één dag per week een coördinerende taak in de onder-, midden- en bovenbouw. De interne begeleiders helpen, coördineren en sturen aan op het gebied van de leerlingenzorg.

Op ’t Palet zijn er bij de start van het schooljaar 2022-2023 375 kinderen verdeeld over vijtien groepen: drie groepen 1-2, twee groepen 3, twee groepen 4, twee groepen 5, twee groepen 6, twee groepen 7 en twee groepen 8.

Nationale Daltondag en schoolmagazine

Iedere derde woensdag in maart vieren wij de geboorte van Helen Parkhurst, de grondlegger van het daltononderwijs.  Deze dag wordt de Nationale Daltondag genoemd.

Vandaag 20 maart is het dus Nationale Daltondag. Om dit te vieren hebben wij weer een schoolmagazine samengesteld die wij graag met iedereen willen delen.

 

Het magazine:

https://drive.google.com/file/d/1ZIV7D5Sx-O73RPoYmJO2VPq5YrOhWNJx/view?usp=sharing

Als wij door onze school lopen, zien wij eindeloos veel prachtige leermomenten. En deze

momenten willen wij graag met u delen. Zo kunt u lezen wat het daltononderwijs op  ́t Palet inhoudt. Wie was Helen Parkhurst? Hoe is ’t Palet een daltonschool geworden? Wat zie je terug van het daltononderwijs in de verschillende jaarlagen? Wat zijn de ervaringen van leerkrachten, directie, ouders en kinderen?

Ik wens dan ook iedereen veel leesplezier toe.

Groet, Francisco

 

Visie & missie

Helder

Wij zijn een Daltonschool en geven vanuit vertrouwen vorm aan de Dalton kernwaarden. We zijn duidelijk georganiseerd en helder in onze communicatie. Je weet bij ons op school waar je aan toe bent. Je hebt overzicht waardoor je zelfstandig kunt bewegen in de school. Zo word je niet gestoord in het leerproces. Er is structuur voor als je dat nodig hebt en ruimte en vrijheid voor als je dat aankunt.

Uitnodigend

Wij zijn nieuwsgierig naar wie jij bent, waar je vandaan komt, waar je in gelooft en hoe je leert. Jij hebt jouw eigenheid en lef. Je eigen kleur komt tot glans als jij de kans krijgt om je eigen weg te gaan. Dit mag je alleen doen, maar ook samen. Want in de ontmoeting met anderen leer jij jezelf nog beter kennen. Wij houden van verschillen. Wij zien het als onze opdracht om je kennis te laten maken met verschillende culturen, geloven en standpunten. Zodat jij je durft te laten zien en met een open mind in de wereld kunt staan.

Prikkelend

Zodra je bij ons binnen bent doe je mee. Jouw vragen zijn meer dan welkom. Bij ons leer je wat je nodig hebt. Door ons rijke aanbod en onze uitdagende houding, stimuleren we jou om je eigen creativiteit en plannen waar te maken. Wij verwachten dat je deze ruimte neemt. Dat mag alleen maar ook groepsdoorbrekend. Jij bent en blijft aan de beurt. Dat durf jij!