‘t Palet doet je durven!

Vertrouwen is onze basis en vanuit vertrouwen groeien en durven is wat wij jou toe wensen.

Jij mag bij ons ontdekken wie je bent, waar je van houdt, wat je kunt en wat je wilt. Jij krijgt bij ons de speelruimte voor jouw plannen, successen en jouw fouten. Daar leren en groeien  we samen van. Jij bent en blijft aan de beurt en wij durven jou op je eigen benen te laten staan. Wij zijn iedere dag opnieuw weer nieuwsgierig naar jou!

 

Je bent welkom bij ‘t Palet

Al meer dan een eeuw verzorgt ’t Palet onderwijs in Leusden. Wij zijn gestart aan de Ooievaarshorsterweg en in 1967 is ’t Palet verhuisd naar de Willem de Zwijgerlaan in Leusden-Zuid. In maart 2011 zijn we verhuisd naar de Tabaksteeg, waar we onze intrek hebben genomen in het Multi Functionele Centrum 'Antares'.

Als team geven dagelijks samen vorm aan het onderwijs op school.

In team- en bouwvergaderingen, ontwikkelgroepen en tijdens studiedagen hebben veelvuldig overleg over hoe wij het onderwijs beter en leuker voor de kinderen kunnen maken.

Binnen een duidelijke structuur wordt de school geleid door de directeur. De directeur vormt samen met de bouwcoördinatoren en de Interne Begeleiders het managementteam. De bouwcoördinatoren hebben naast het lesgeven aan de groep twee dagen per week een coördinerende taak in de onder- en bovenbouw. De interne begeleiders helpen, coördineren en sturen aan op het gebied van de leerlingenzorg.

Op ’t Palet zijn er bij de start van het schooljaar 2020-2021 420 kinderen verdeeld over zeventien groepen: vier groepen 1-2, twee groepen 3, drie groepen 4, twee groepen 5, twee groepen 6, twee groepen 7 en twee groepen 8.

Daltonkrant 2021

Onze school is volop in ontwikkeling. Maximale leerresultaten en persoonlijke ontwikkeling zijn belangrijke uitgangspunten. Juist in de persoonlijke ontwikkeling zijn de daltonvaardigheden terug te vinden van 'Mensen zonder vrees', zoals de grondlegger van deze vorm van onderwijs Helen Parkhurst het noemt. Ons streven is dan ook dat kinderen die de school verlaten zelfstandig kunnen leren en verantwoordelijkheid kunnen dragen. Zodat ze effectief kunnen leren, kunnen samenwerken en kunnen reflecteren op hun eigen (leer-)gedrag. De school biedt hen structuur en geeft ze de ruimte om eigen keuzes te maken.

Visie & missie

Helder

Wij zijn een Daltonschool en geven vanuit vertrouwen vorm aan de Dalton kernwaarden. We zijn duidelijk georganiseerd en helder in onze communicatie. Je weet bij ons op school waar je aan toe bent. Je hebt overzicht waardoor je zelfstandig kunt bewegen in de school. Zo word je niet gestoord in het leerproces. Er is structuur voor als je dat nodig hebt en ruimte en vrijheid voor als je dat aankunt.

Uitnodigend

Wij zijn nieuwsgierig naar wie jij bent, waar je vandaan komt, waar je in gelooft en hoe je leert. Jij hebt jouw eigenheid en lef. Je eigen kleur komt tot glans als jij de kans krijgt om je eigen weg te gaan. Dit mag je alleen doen, maar ook samen. Want in de ontmoeting met anderen leer jij jezelf nog beter kennen. Wij houden van verschillen. Wij zien het als onze opdracht om je kennis te laten maken met verschillende culturen, geloven en standpunten. Zodat jij je durft te laten zien en met een open mind in de wereld kunt staan.

Prikkelend

Zodra je bij ons binnen bent doe je mee. Jouw vragen zijn meer dan welkom. Bij ons leer je wat je nodig hebt. Door ons rijke aanbod en onze uitdagende houding, stimuleren we jou om je eigen creativiteit en plannen waar te maken. Wij verwachten dat je deze ruimte neemt. Dat mag alleen maar ook groepsdoorbrekend. Jij bent en blijft aan de beurt. Dat durf jij!