Toernooikalender

Schooldamtoernooi

Datum

zaterdag25november202310:15

Uiterste inschrijfdatum

woensdag27september202316:00

Schooldamtoernooi 
Op zaterdag 25 november 2023 vindt het provinciale Schooldamtoernooi plaats. Dit toernooi wordt georganiseerd door de Utrechtse Provinciale Dambond UPDB.

Waar? Het toernooi wordt gehouden in het Leidsche Rijn College, Maartvlinder 1 in Utrecht. Het toernooi start rond 10:00 uur is om 16:00 uur afgelopen. 

Wie? Kinderen uit de provincie Utrecht doen namens hun basisschool mee aan het toernooi. Alle scholen in de provincie zijn benaderd en kunnen teams inschrijven vóór 11 november 2023. 

Een team bestaat uit vier personen met eventueel een reservespeler, die allemaal op dezelfde school zitten. Een team wordt ingeschreven voor de Welpen (t/m groep 6) of Pupillen (t/m groep 8). De kinderen dragen bij voorkeur het school T-shirt en per school is er minstens 1 begeleider (ouder of leerkracht) aanwezig op de speeldag.

Wat? De speeldag bestaat uit zeven speelronden, volgens het zogenaamde Zwitsers systeem. Dat betekent dat na elke ronde de teams weer worden ingedeeld n.a.v. hun prestaties uit de vorige ronde(n). Deze indeling wordt telkens voorafgaand aan de volgende ronde bekendgemaakt en zal op verschillende plaatsen worden gepresenteerd.

Alle kinderen krijgen een aandenken aan het toernooi. De 1e, 2e en 3e plaats bij de Welpen en bij de Pupillen winnen een beker. Zowel bij de Welpen als bij de Pupillen zijn maar liefst 10 plaatsen beschikbaar voor de landelijke Halve Finale Schooldammen.

Hoe opgeven? Geef je op via de website van school onder het kopje toernooien.