Daltononderwijs

Als enige Daltonschool in Leusden geven wij aan de kernwaarden van het Daltononderwijs veel aandacht. Dalton is een manier van omgaan met elkaar. Het scheppen van ruimte, zodat kinderen in de gelegenheid komen om zelfstandig of samen te werken aan een afgesproken taak. Elke dag creëren wij de mogelijkheid voor kinderen om aan  hun zelfstandigheid, samenwerken en verantwoordelijkheid te werken. ‘t Palet is een school die respectvol, sfeervol en zorgvol wil zijn.

Wilt u weten hoe wij het Daltononderwijs vormgeven bij ons op 't Palet? Blader eens door het Daltonboekje hier op de website.

Dalton is geen naam van een persoon, maar heeft alles te maken met het gedachtegoed van de Amerikaanse pedagoge Helen Parkhurst. Zij werd geboren in 1887 in Wisconsin in de Verenigde Staten. Van 1905 tot 1913 werkte zij op een klein schooltje in het plaatsje Dalton. Ze probeerde ongeveer veertig zeer verschillende kinderen zo goed mogelijk onderwijs te geven. Hierbij ontdekte zij hoe noodzakelijk het is iedere leerling als individu op zijn of haar eigen niveau aan te spreken. Zo was er voor ieder kind vooruitgang mogelijk.

 

Daltonboekje

Website powered by Primosite